Asociația Caritas Eparhial Oradea a inaugurat, în Ioaniş, un centru de zi pentru copii

Asociația Caritas Eparhial Oradea a inaugurat, luni,  în Ioaniş, comuna Finiș, Centru de zi ”Sfântul Martin”

Clădirea nou construită are la etaj 3 săli de clasă și o toaletă. La parter se află centrala termică, bucătăria și sala de mese. În clădirea existentă, lipită de clădirea nouă, s-au amenajat toaletele pentru copii și o sală spațioasă pentru activități de grup. În clădirea veche s-a amenajat a patra sală de clasă. Construcția este executată la standarde europene beneficiind, fiecare clasă, de acces la internet. Valoarea construirii și dotărilor noului Centru, la standarde europene, a fost de peste 1.410.000 lei.

Serviciile sociale oferite în cadrul Centrului de Zi sunt servicii specializate și au ca scop prevenirea abandonului şcolar şi asigurarea unor condiţii armonioase de creştere, educare și formare profesională precum şi dezvoltarea capacităţii individului pentru depăşirea situaţiei de nevoie socială.

În anul școlar 2017-2018, Centrul a oferit zilnic, de luni până vineri, servicii pentru 49 de copii de clasele I – IV. De asemenea, în fiecare vineri, 12 copii de clasa 0 au participat la activități educative, fiind pregătiți pentru integrarea în clasa I.

Tot în cursul anului 2017, Asociația Caritas Eparhial Oradea a intervenit în sprijinirea a 43 de familii ai căror copii frecventează centrul, prin acordarea a 130 de pachete care au conținut produse alimentare de bază, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Slujba de sfinţire a noului centru a fost oficiată de părintele vicar general, Mihai Vătămănelu, părintele vicar responsabil cu preoții, Antoniu Chifor, părintele protopop Zima Zorel şi părintele paroh Boţa Mircea, în prezenţa copiilor, beneficiari ai viitorului centru, a părinților acestora, a domnului primar Ioan Man, a doamnei Arina Moș, director executiv a DAS Oradea, a preşedintelui asociaţiei, părintele Olimpiu Todorean, ai altor invitați și ai angajaţilor asociaţiei.

 

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri