Asociatia Cultura in Miscare: Bine ai revenit, Emanuil Gojdu!

Asociatia Cultura in Miscare saluta amplasarea statuii lui Emanuil Gojdu in zona centrala a orasului dupa mai bine de patru ani de la demontarea acesteia din Piata Unirii. Eforturile pe care membrii asociatiei le-au depus pentru salvarea statuii si reamplasarea acesteia intr-o zona de for public primesc astfel o binemeritata recunoastere, chiar daca aceasta, suntem constienti, nu va fi una publica.

Ne bucura reamplasarea statuii intr-o zona centrala a orasului si, cu aceasta ocazie, in semn de respect fata de viata, personalitatea si exemplul lasat de Emanuil Gojdu generatiilor viitoare, am decis ca vom amplasa, in fiecare luna, un buchet de flori la monumentul din Parcul 1 Decembrie si ii invitam pe oradeni sa faca, in masura posibilitatilor, acelasi lucru.

De asemenea, cu aceasta ocazie, Asociatia Cultura in Miscare reitereaza ideea lansata public in anul 2015 de a avea la Oradea si un Muzeu sau o Casa Memoriala Emanuil Gojdu, fie in casa natala de pe strada Traian Mosoiu daca se va putea ajunge la o intelegere cu proprietarul imobilului respectiv, fie intr-un alt imobil considerat corespunzator.

Distribuie informația
Alte știri