Asociația Cultură în Mișcare împlinește un deceniu de existență

În 2021, Asociația Cultură în Mișcare împlinește un deceniu de existență. Zece ani în care am făcut tot posibilul să ne conducem după crezul nostru, să punem ideile și cultura în mișcare: Create. Inspire. Debate (Creează. Inspiră. Dezbate).

Ne-am fi dorit ca acesta să fie un an de excelență pe care să îl sărbătorim așa cum se cuvine. Din păcate, pandemia Covid 19 face imposibil lucrul acesta, distanțarea socială impusă de împrejurări ne forțează să abandonăm toate planurile de evenimente culturale care implicau prezența publicului. Cu siguranță vom găsi pe viitor alte căi și alte modalități de a ne întâlni deși, știm cu toții asta, nimic nu se compară cu emoția întâlnirii față în față și cu chimia care se naște astfel între protagonistul unui eveniment live și publicul sau.

Cu toate acestea, facem tot ce depinde de noi pentru a lucra la planuri și modalități de supraviețuire pentru că, în aceste timpuri, despre asta este vorba în cele din urmă. În această idee am pregătit și ultimul raport de activitate, cu evenimentele și proiectele duse la bun sfârșit pe parcursul anilor 2019 și 2020.

Anul 2019, ilustrat în acest sumar raport de activitate, a fost unul bun pentru noi, am reușit să fim activi și prezenți destul de consistent în viața comunității locale. Profitând de faptul că am avansat cu lucrările la proiectul nostru legat de Casa Cultură în Mișcare, am mutat o mare parte dintre evenimentele noastre publice acolo, în aer liber, așa cum ne-am dorit de la bun început. Tot în 2019 am reușit să demarăm și proiectul Artiști în rezidență pentru care am militat începând cu anul 2016. Această este o inițiativă la care nu vom renunta și o vom relua atunci când împrejurările ne vor permite.

Anul 2020 a început cu șocul declanșat de pandemie. Am sperat și am așteptat ca situația să ne permită să reluăm activitatea dar, din păcate, acest lucru nu a fost posibil. Am găsit totuși resurse pentru a iniția un proiect care ne este foarte drag, transformarea unei stații de autobuz în Stație de Bucurie pentru copiii din Parhida. Pentru susținerea acestui proiect, singurul eveniment public organizat la Casa CIM a fost un spectacol interactiv de teatru.

Pentru anul 2021 ne-am propus să cooptam și alți membri în Asociație care să ne aducă un suflu nou și idei proaspete în activitate. Vă așteptăm cu un mesaj la contact (@) culturainmiscare.ro

Vă mulțumim că ați fost permanent alături de noi și că ne-ați susținut, vă asigurăm că vom găsi o cale să mergem mai departe și să contribuim din plin la viața culturală a comunității noastre.

Rapoartele de activitate din ultimii 6 ani pot fi găsite aici: https://www.culturainmiscare.ro/raport-de-activitate/

Distribuie informația
Alte știri