Asociaţia Pro Bambini organizează a X-a ediţie a Festivalului Naţional „Asta-i datina străveche”

În perioada 12-15 decembrie, Asociaţia Pro Bambini din Oradea organizează a X-a ediţie a Festivalului Naţional de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou „Asta-i datina străveche”. Proiectul este cofinanţat de Consiliul Judeţean Bihor, prin Direcţia Social – Comunitară.

La festival vor participa 392 de copii şi tineri din Oradea, Bihor (Beiuş şi Săcuieni), Maramureş, Sibiu, Bistriţa Năsăud, Cluj, Suceava şi Satu Mare. În cadrul festivalului, în zilele de 12-13 decembrie, va avea loc parada costumelor populare pe traseul cuprins între Cetatea Oradea – Parcul 1 Decembrie – Podul Intelectualilor – Parcul Traian – Prefectură/Consiliul Judeţean Bihor – Pietonală – Primăria Oradea – Biserica cu Lună – Catedrala din Centrul Civic. Pentru a promova în întregime obiceiurile și tradițiile de Crăciun și Anul Nou, zilele de joi și vineri includ colinde pe la instituțiile din Oradea (Primărie, Prefectură, Consiliul Județean Bihor). Sâmbătă, începând cu ora 16, la Casa de Cultură a Sindicatelor, va avea loc festivalul-concurs, unde va fi invitată artista Năstăcuţa Iuga din Maramureş, care va susţine un recital de colinde. Intrarea la spectacol este liberă. Duminică, înainte de plecare, participanții vor face un scurt tur turistic în Oradea.

Festivalul are ca scop promovarea obiceiurilor și tradițiilor de Crăciun și Anul Nou, precum și sprijinirea ansamblurilor de copii în preluarea, prelucrarea și prezentarea folclorului autentic, un schimb cultural între copii, tineri și profesori din România. Printre obiective sunt și sporirea nivelului de toleranţă etnică şi dialog intercultural între tineri, reprezentanţi ai diferitelor minorităţi etnice din România, prin facilitarea unui schimb intercultural cu caracter educativ.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri