Asociația Pro Infrastructură: Record mondial negativ pe segmentul autostrăzii Chiribiș-Suplacu de Barcău. A fost anulată licitația pe cei 26,35 kilometri blestemați

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură afirmă că au confirmarea că s-a anulat licitația pentru cei 26,35 de km din Autostrada Transilvania, sectorul Chiribiș-Suplacu de Barcău. „Solicităm CNAIR să clarifice public dacă asocierea Drum Asfalt-Trameco a făcut sau nu contestație”, transmit reprezentanții Asociației.

Record mondial negativ pe AutostradaTransilvania Chiribiș-Suplacu de Barcău. Avem confirmarea (captură mai jos) că responsabilii din Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere au decis să anuleze licitația pe cei 26,35 kilometri blestemați. Hartă interactivă: https://bit.ly/3GOvZgM.


Nu știm sigur dacă este o premieră planetară, dar poate ne spuneți voi dacă mai există în lume alt proiect de infrastructură de transport început în teren în urmă cu 18 ani și trecut printr-o acordare directă (Bechtel), două rezilieri de contract (Bechtel și Corsan-Corviam) și trei licitații (lansate în mai 2014, august 2017 și decembrie 2020). Urmează a… patra!


În 02.06.2022 vă spuneam povestea halucinantă a acestui tronson: https://bit.ly/3Mq2bs4. Speram că a treia oară-i cu noroc, dar nu a fost să fie.

Așa cum vă explicam atunci, Erbașu, câștigătorul inițial, a fost contestat și contestatarul, Drum Asfalt-Trameco (grupul Selina), a câștigat definitiv descalificarea ofertei Erbașu. Iar în 26.07.2022, conform datării documentului, CNAIR declară inadmisibilă oferta Drum Asfalt-Trameco.

Motivul? Din ce informații avem, NU din cauza certificatului negativ rezultat din rezilierea contractului pe lotul vecin, Chiribiș-Biharia, ci pentru modalitatea de calcul a experienței similare (valoare proiecte similare construite anterior) a partenerului spaniol din asociere.

Rezultat automat? Anularea procedurii. Decizia CNAIR poate fi atacată de Drum Asfalt-Trameco în termen de 10 zile de la comunicare. La această oră nu știm când/dacă a fost comunicată, deci nu putem spune cert dacă perioada legală de atac s-a scurs sau nu.

Solicităm CNAIR să clarifice public dacă asocierea Drum Asfalt-Trameco a făcut sau nu contestație, se arată în informarea Pro Infrastructura.

Distribuie informația
Alte știri