Asociația Shemaya, alături de familiile aflate în situații de risc

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paști, Asociația Shemaya a organizat, în săptămâna mare, o activitate socială acordând pachete de alimente pentru familii din zonele limitrofe ale Oradiei, respectiv din Republica Moldova. Întreaga activitate s-a derulat prin intermediul proiectului “Măsuri oportune pentru familii aflate în situații de risc“.

Astfel au fost distribuite pachete de alimente către 6 familii aflate în situații de risc. Familiile au fost selectate având copiii (tinerii adolescenți) înscriși în sistemul de învățământ din Oradea pentru care organizația oferă programe și activități de informare și prevenire, de integrare și conștientizare în diferite domenii specifice adolescenței.

Pachetele au constat în: ouă, carne, lactate, făină, zahăr, ulei, fasole, legume, fructe, orez, paste, cozonac.

Întreaga acțiune a fost finanțată prin intermediul programului Start ONG.

“StartONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor nonadministrative”, au precizat coordonatorii proiectului.

Distribuie informația
Alte știri