„ASTa dans”, terapie prin dans pentru copii și tineri cu tulburări de spectru autist, proiect lansat la Oradea

În data de 15 decembrie la centrul cultural Posticum a avut loc conferința de lansare a proiectului „ASTa dans”, terapie prin dans pentru copii și tineri cu tulburări de spectru autist, finanțat de Fundația pentru Comunitate prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor, aplicat de către Asociația ORCA, în parteneriat cu C.S.E.I. „Cristal”, C.S.E.I. nr.1 Oradea, C.S.E.I „Bonitas” și Asociația Viața cu Autism.

La conferința de lansare au fost prezente directoarele instituțiilor partenere împreună cu cadrele didactice implicate în proiect, dar și reprezentanții CJRAE Bihor și Pyramid Learning Center.

Profesorul psihopedagog, Eva Oprea, președintele Asociației ORCA, a prezentat proiectul care va fi derulat în perioada decembrie 2022–august 2023, care are drept scop oferirea terapiei prin dans, Kadans, copiilor și tinerilor care prezintă tulburări de spectru autist în vederea dezvoltării lor sociale și emoționale. La finalul proiectului, va fi elaborat și un ghid metodic care va oferi sprijin instituțiilor și organizațiilor care au ca scop îmbunătățirea vieții persoanelor cu autism. În continuare a fost prezentată metoda Kadans, invitații având posibilitatea să experimenteze o ședință de terapie prin dans. Reprezentanta C.S.E.I. nr. 1 Oradea, prof. Carmen Ilisie, a prezentat o altă abordare a terapiei prin dans, prin combinarea metodei Kadans cu o poveste ilustrată.

Coordonatoarea proiectului, prof. Eva Oprea și-a exprimat dorința ca acest proiect să contribuie la întărirea colaborării dintre instituțiile din învățământul special, oferind, în același timp, copiilor și tinerilor cu tulburare de spectru autist o terapie care să fie utilă în dezvoltarea lor emoțională, și care să-i ajute la integrarea lor în societate.

Distribuie informația
Alte știri