Astazi incepe campania electorala pentru alegerile din 11 decembrie. Candidatii si militantii din Bihor intra in actiune

Vor fi 29  de zile oficiale de dispute politice la capatul carora  ne vom vota parlamentarii, din nou pe liste. Bugetul de anul acesta a fost limitat la la 60 de salarii medii brute iar viitorul Legislativ al tarii va avea mai putini  alesi.

Spectacole, serbări, focuri de artificii folosite în alţi ani nu mai sunt permise în campania electorală. Legea interzice şi distribuirea de pixuri, căni, ceasuri, tricouri, găleţi, brichete, alimente, pe care politicienii au mizat în alţi ani. Singurele reclame permise sunt afişele cu dimensiuni de cel mult 500 mm o latură şi 350 mm cealaltă latură. O alta noutate este ca va fi prima dată când activitatea în secţiile de votare va fi înregistrată audio-video, neîntrerupt, după ora 21.00  cand se vor inchide sectiile de votare.

Lista partidelor parlamentare in Bihor va fi deschisa de UDMR. Urmeaza Alianta Liberalilor si Democratilor. Pe pozitia a treia vor aparea candidatii Partidului Social Democrat iar pe a patra Partidul National Liberal. In cazul partidelor neparlamentare ordinea este: Partidul Ecologist Roman, Partidul Romania Unita, Partidul Romania Mare, Partidul Miscarea Populara, Uniunea Salvati Romania si Alianta Noastra Romania. Pe buletinele de vot vor fi tiparite, la coada, nu mai putin de 16 organizatii apartinand minoritatilor nationale.

 

 

Distribuie informația
Alte știri