Astazi se comemoreaza victimele accidentelor rutiere. Evenimentul e marcat si la Oradea

Ziua mondiala a comemorarii victimelor traficului rutier are o lunga istorie care incepe in anul 1995, atunci cand organizatiile victimelor rutiere, sub egida Federatiei europene a victimelor traficului rutier au comemorat impreună victimile accidentelor rutiere, mai intai ca Ziua europeana a comemorarii, si mai tarziu ca Ziua mondiala, atunci cand ONG-urile din Africa, America de Sud si Asia, s-au alaturat celor europene…

Prin instituirea acestei zile s-a urmarit atragerea atentiei asupra faptului ca imprudenta, comportamentele inadecvate si agresivitatea in trafic pot pune in pericol viata si sanatatea oamenilor, generand deasemenea costuri importante.

Cu acest prilej, la Catedrala Ortodoxa din Centrul Civic din Oradea se desfasoara duminica, 19 noiembrie, de la ora 16:00, o activitate de comemorare a persoanelor care si-au pierdut viata in accidente rutiere pe raza judetului Bihor.

Actiunea aduce un omagiu si familiilor lasate in urma, victimelor care traiesc consecintele accidentelor, dar și cadrelor medicale, organelor de politie si salvare implicate in astfel de evenimente.
Mesajul „Alege Viața!” va fi evidentiat cu candele aprinse. Cu acelasi prilej, vor fi lansate baloane albe, umplute cu heliu.

Organizatorii evenimentului sunt Serviciul Politiei Rutiere din cadrul IPJ Bihor si Asociatia Romana pentru Promovarea Educatiei si Sigurantei Rutiere (A.R.P.E.R.).

Distribuie informația
Alte știri