Asteroidul ”ucigaș de planete”, descoperit recent. Prezintă un „potențial pericol”

Foto: shutterstock

Astronomii au descoperit pe cerul crepuscular trei asteroizi apropiați de Pământ necunoscuți până acum. Unul dintre ei este cel mai mare asteroid potențial periculos descoperit în ultimii opt ani. Acesta măsoară aproximativ 1,5 kilometri (aproape 1 milă) în diametru și se află pe o orbită care l-ar putea aduce suficient de aproape de Pământ pentru a reprezenta o problemă în viitor.

Potrivit Live Science, asteroidul „potențial periculos” a fost supranumit 2022 AP7. Este una dintre cele câteva roci spațiale foarte mari pe care astronomii le-au descoperit recent în apropierea orbitelor Pământului și Venus.

În prezent, 2022 AP7 traversează orbita Pământului în timp ce planeta noastră se află pe partea opusă a Soarelui, dar oamenii de știință spun că, de-a lungul a mii de ani, asteroidul și Pământul vor începe încet să treacă pe același punct, mai aproape unul de celălalt, crescând astfel șansele unui impact catastrofal.

Pentru a găsi asteroizii, astronomii au folosit camera cu energie întunecată a telescopului Cerro Tololo Víctor M. Blanco, de 4 metri, pe sistemul solar interior. Stralucirea soarelui face ca observațiile oamenilor de știință să fie imposibil de realizat în cea mai mare parte a zilei, așa că cercetătorii au avut doar două ferestre de amurg, de 10 minute, în fiecare noapte.

Sursa: Live Science

Distribuie informația
Alte știri