Atelier de cusături pe etamină cu motive tradiționale, la Muzeul Țării Crișurilor Oradea

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează în cadrul atelierelor Tipografiei de idei | #hailamuzeu, ediția a II-a, Atelierul de cusături pe etamină cu motive tradiționale. Acesta va avea loc în 10 iulie și 9 august 2024, orele 10:00-12:00, la sediul Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr. 1/A).

Activitatea se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani și are ca scop  promovarea motivelor tradiționale specifice textilelor din Țara Crișurilor. Copiii vor învăța să coasă un obiect textil (ex. semn de carte, șervet pentru pahar) cu materiale puse la dispoziție de Muzeul Țării Crișurilor, ulterior obiectul fiind păstrat de către aceștia.

Activitățile sunt organizate și susținute de către muzeografii serviciului de Etnografie din cadrul Muzeului Țării Crișurilor. 

Atelierul se desfășoară cu grup de maximum 20 de copii. Taxa de participare este de 20 lei/copil și include o vizită la una dintre secțiile Muzeului Țării Crișurilor, iar înscrierile se pot face accesând următorul formular: https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8 .

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri