Atelier de descoperire antreprenorială, la Oradea

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, cu sprijinul Primăriei Oradea organizează miercuri, 4 martie 2020, ora 11:00, în Sala Mare a Primăriei Oradea, atelierul de descoperire antreprenorială în domeniul „Cosmetice și suplimente alimentare, sănătate și tehnologii de producție avansate.”

Atelierele de descoperire antreprenorială fac parte din măsurile de  implementare a „Strategiei de Specializare Inteligentă”. Acestea vor fi urmate de un apel de preselecție a fișelor de proiecte care vor sta la baza proiectelor ce urmează a fi depuse în perioada 2021 – 2027.

Acest demers reprezintă o continuarea a eforturilor de susţinere a iniţiativelor de specializare inteligentă şi de consolidare a paşilor necesari pentru a asigura succesul în perioada de programare 2021- 2027.

Specializarea inteligentă este un concept promovat de Uniunea Europeană care presupune identificarea ariilor regionale competitive și concentrarea eforturilor de inovare în direcțiile respective. Specializarea inteligentă are ca obiectiv creşterea competitivităţii economice prin concentrarea resurselor în domeniile competitive şi cu potenţial de excelenţă (cercetare-dezvoltare-inovare) la nivel regional, în vederea transformării structurale a economiei.

Inovarea reprezintă introducerea pe piaţă de noi produse (bunuri şi servicii) sau de produse (bunuri şi servicii) semnificativ îmbunătăţite, care presupun procese noi sau semnificativ îmbunătăţite de producţie sau de furnizare de servicii.

Inovarea la nivel de produs şi proces poate fi însoţită de noi metode şi modele (de organizare, de marketing, de comercializare, etc.) sau metode şi modele semnificativ îmbunătăţite. Inovarea se bazează pe utilizarea cunoştinţelor, a tehnologiei şi  ţine cont de oportunităţile existente pe piaţă, de trenduri europene, globale. Noutatea sau îmbunătăţirea în general se raportează la ceea ce există deja pe piaţa internă, însă pot exista şi inovaţii disruptive, ceea ce înseamnă inovare, prin care sunt create pieţe noi sau sunt reconfigurate cele existente. Produsele (bunuri sau servicii) noi sau semnificativ îmbunătăţite trebuie să aibă valoare pe piaţă. Cadrul european pune accent pe utilizarea tehnologiilor generice esenţiale în procesul de inovare.

Informații suplimentare legate de specializarea inteligenta pot fi găsite accesând link-ul următor: https://www.inno.ro/ro/knowledge-hub/resurse/detalii/news/strategia-de-specializare-inteligenta-a-regiunii-de-dezvoltare-nord-vest-ris3-nv/ .

Distribuie informația
Alte știri