ATENȚIE: Cod ROȘU până la ora 18 în comunele din zona Beiuș

foto/arhiva

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Roșu, valabilă pentru localitățile Buntești, Pietroasa, Rieni, Remetea, Câmpani, Curățele, Budureasa, Căbești din județul Bihor, în data de 18.05.2021, între orele 12:00-18.00: “ Va continua să plouă abundent și se vor acumula în general 30-45 l/mp – în ultimele 6 ore în zonă s-au cumulat 75-80 l/mp, iar de la începutul ploii (în ultimele 16 ore), în jur de 140 l/mp.”.

În scopul protejării populației, în zonele aflate sub incidența Codului Roșu a fost transmis, prin sistemul Ro – Alert, mesajul de avertizare: “Atenție viitură, revărsare de apă! Adăpostiți-vă în zone/locuri înalte! Avertizare meteo, COD ROȘU, în data de 18.05.2021, între orele 9:15 – 12:00, se pot produce scurgeri pe versanți, torenți, pâraie, creșteri de debite cu depășirea cotei de pericol pe raza Buntești, Pietroasa, Rieni, Remetea, Câmpani, Curățele, Budureasa, Căbești.”.

Pentru optimizarea intervențiilor în sprijinul cetățenilor, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crișana” au fost alertate subunitățile în ale căror raioane de intervenție se află localitățile expuse fenomenelor hidrologice periculoase și prealertat personalul aflat în timpul liber.

Evoluţia fenomenelor hidrologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional al inspectoratului, echipajele de pompieri fiind prezente în teren pentru a asigura siguranța cetățenilor.

Pompierii militari recomandă cetățenilor să respecte regulile și măsurile de protejare a vieții și bunurilor pentru prevenirea și limitarea efectelor fenomenelor meteorologice deosebit de periculoase, să anunțe imediat autoritățile, prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.

Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Distribuie informația
Alte știri