Atenție la lumânări! Recomandările pompierilor bihoreni pentru evitarea evenimentelor nedorite în noaptea de Înviere

Peste 200 de pompieri bihoreni din cadrul subunităților din întreg județul sunt pregătiți să intervină în orice moment, pentru salvarea vieților și bunurilor oamenilor, stingerea incendiilor și protejarea patrimoniului istoric şi cultural cuprins în cadrul unităţilor de cult, numărul forțelor și mijloacelor de intervenție fiind suplimentat în cazul producerii unor evenimente de amploare.

Răspunsul la urgențele medicale va fi asigurat de către cele 11 echipaje ale SMURD Bihor, din care 10 de pompieri militari paramedici și un echipaj de terapie intensivă mobilă, precum și 12 echipaje de descarcerare din cadrul subunităților inspectoratului.

Pentru preîntâmpinarea unor evenimente nedorite, vă reamintim că în timpul slujbelor religioase, lumânările trebuie ținute la distanță față de haine și păr, evitând totodată, apropierea acestora de icoane și obiecte de decor care s-ar putea aprinde.

De asemenea, nu blocaţi cu autoturismele proprietate personală căile de acces spre lăcaşurile le de cult sau hidranţii stradali, pentru a permite echipajelor de pompieri să intervină în cazul producerii unei situaţii de urgenţă

La întoarcerea acasă, lumânările sau candelele aprinse trebuie așezate într-un suport incombustibil (de pildă: într-o farfurie cu puțină apă), la distanță față de perdele, draperii, haine, obiecte de mobilier și alte materiale care ar putea lua foc. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate.

Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Distribuie informația
Alte știri