Atenție la mesajele afișate pe panourile din stațiile OTL!

În scopul protejării populației înainte și pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” a încheiat un protocol de colaborare cu Oradea Transport Local S.A., în urma căruia, mesajele de informare/atenționare/avertizare a populației vor fi afișate pe panourile situate în stațiile societății locale de transport în comun, 50 la număr. Proiectul va fi implementat de la 1 august.

Cetățenii vor putea lua astfel măsurile necesare de protecție în vederea preîntâmpinării situațiilor de urgență pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase.
Pe panouril vor apărea mesajele corespunzătoare, ca de pildă: “Cod portocaliu – Vânt puternic”; “Cod portocaliu – Ploi însemnate cantitativ”; “Cod portocaliu – Descărcări electrice și grindină”; “Cod portocaliu- Fenomene meteo periculoase”; “Cod roșu – Vânt puternic”; “Cod roșu – Ploi însemnate cantitativ” etc.

Totodată, orădenii vor fi informați, și în acest mod, cu privire la exercițiile de testare a sistemului de alarmare, mesajele afișate în aceste situații fiind: “Exercițiu alarmare publică – Alarmă la dezastre” sau “Exercițiu alarmare publică – Prealarmă aeriană” ori “Exercițiu alarmare publică – Alarmă aeriană”.

Distribuie informația
Alte știri