Atenție pe unde circulați. Lista străzilor din Oradea unde accesul mașinilor este interzis

Poliția Locală Oradea își intensifică verificările privind accesul controlat al vehiculelor în spațiile pietonale din zona centrală.

Acțiunile Direcției Poliției Locale din cadrul Primăriei municipiului Oradea au menirea de a asigura respectarea strictă a noilor reglementări municipale ce se referă la accesul auto în zona pietonală centrală. Acestea sunt prevăzute în Hotărârea Consiliului Local nr. 705/2021, aflată deja în vigoare.

Încălcarea prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr. 705/2021 constituie contravenție și se sancționează cu amendă în cuantum de 2.500 de lei.

Reamintim faptul că, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 705/2021 au fost stabilite o serie de măsuri cu rolul de a proteja zonele pietonale din centrul orașului. Astfel, HCL 705/2021 interzice accesul autovehiculelor pe:

str. Republicii – pietonal (tronsonul cuprins între str. Iosif Vulcan și str. Gheorghe Dima);
Piața Unirii – pietonal;
str. Vasile Alecsandri;
Piața Regele Ferdinand – pietonal;
str. Aurel Lazăr;
str. Libertății – pietonal;
str. Pictor Grigorescu.

Respectându-se anumite condiții, fac excepție de la aceste interdicții riveranii al căror acces la imobil se poate realiza doar de pe pietonal. De asemenea, sunt exceptate mașinile care asigură transporturi de valori către instituţiile bancare.

În ceea ce privește mașinile ce aprovizionează magazinele şi celelalte spații comerciale din zona pietonală reglementată și care nu au posibilităţi alternative de acces din afara zonei, acestora li se permite accesul zilnic, în intervalul orar 7.00 – 9.30.

Masa totală autorizată a autovehiculelor exceptate nu poate depăşi 3,5 tone.

Mașinilor exceptate, inclusiv riveranilor cărora li se permite accesul doar în anumite condiții, le este interzisă staționarea/parcarea în zona pietonală.

În plus față de aceste reglementări, este strict interzis accesul oricăror autovehicule, indiferent de masa maximă autorizată și/sau deținătorul acestora:

  • în Pasajul Vulturul Negru;
  • în Piața Unirii – pietonal;
  • în Piața Regele Ferdinand – pietonal;
  • pe str. Moscovei – partea pietonală, tronson modernizat;
  • pe str. Aurel Lazăr;
  • pe str. Libertății – pietonal;
  • pe str. Iosif Vulcan – alei pietonale;
  • pe toate zonele verzi adiacente zonelor pietonale.
Distribuie informația
Alte știri