Atentie unde parcati! Cate masini au fost ridicate din oras in luna februarie

De mai bine de o luna, soferii oradeni care parcheaza neregulamentar se pot astepta sa ramana fara masina si sa plateasca bani buni pentru recuperarea ei.

Primii vizati, spun politistii oradeni, sunt cei care isi lasa masinile in zonele unde oprirea sau stationarea sunt interzise. Si cei care opresc pe trecerile de pietoni sau in imediata apropiere a acestora raman fara masina, sustin oamenii in uniforma. Cele mai ulte masini au fost ridicate din oras, din apropierea Pietei Unirii, de pe strada Traian Mosoiu si Parcul Traian.

In cursul lunii februarie, din aceste zone au fost ridicate 134 de masini. In 76 de cazuri, soferii au ajuns la autoturisme inante de finalizarea procedurii de ridicare, asa ca au scapat mai usor. Pe strada Academiei, locul de depozitare a autoturismelor ridicate au ajuns 58 de vehicule.

În Municipiul Oradea, mașinile parcate nelegal au inceput sa fie ridicate începând cu 1 februarie 2017, vehiculele fiind depozitate pe strada Academiei, pe terenul Municipiului Oradea, în spatele bazei Voința. Șoferul poate să-și recupereze mașina numai după ce plateste contravaloarea ridicării, transportării și depozitării acesteia. In plus, e nevoit să dovedească fie că este proprietar al mașinii, fie că o deține în mod legal.

Tariful perceput pentru ridicare, transport și depozitarea mașinii parcate nelegal este de 300 de lei, la care se adaugă plata custodiei de 2 lei/oră în primele 48 de ore, iar dacă șoferul apare la mașină si operațiunea de ridicare nu se finalizează, acesta va achita 150 de lei. La aceste taxe se adaugă sancțiunea amenzii de 4 puncte petru staționare interzisă (1 punct echivalând cu 10% din salariul minim pe economie), și încă 3 puncte penalizare.

Alte știri