Atenţionare de călătorie: Circulaţie feroviară şi zboruri perturbate de grevă, în Franţa

Foto: francetvinfo.fr

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franţa că, vineri, 28 aprilie 2023, este prevăzută o mobilizare la nivel naţional pentru grevă.

În acest context, MAE precizează că sunt aşteptate perturbări ale circulaţiei feroviare în Franţa (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) şi internaţionale (Thalys, Eurostar).

”Totodată, sindicatul Sindicatul Naţional al Personalului Navigant Comercial (SNPNC-FO) a prevăzut o mişcare socială care priveşte însoţitorii de bord ai companiei aeriene Vueling, ceea ce ar putea duce la perturbări ale curselor aeriene. Detalii privind zborurile sunt disponibile pe site-ul: https://www.parisaeroport.fr/”, a mai transmis MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Distribuie informația
Alte știri