Atenţionare de călătorie emisă de MAE, în conxtextul în care Suedia a ridicat nivelul de alertă teroristă

Foto: Maria Ursente

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Suedia, în contextul în care autorităţile din această ţară au ridicat nivelul de alertă teroristă, la 4 – ”ameninţare mare”.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Regatul Suediei că autorităţile suedeze au decis ridicarea nivelului de ameninţare teroristă de la nivelul 3 – ”ameninţare ridicată”, la nivelul 4 – ”ameninţare mare”, pe o scară de cinci niveluri.

”Decizia a fost luată pe fondul identificării unor riscuri privind potenţiale atacuri teroriste şi are la bază o evaluare strategică, potrivit căreia ameninţarea va persista pe o perioadă mai lungă de timp”, precizează sursa citată.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, +468209927, +4684113181, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46736985463.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc în străinătate consultarea aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Suedia a ridicat nivelul alertei teroriste de la 3 la 4, pe o scală de cinci niveluri, anunţă joi Serviciul Siguranţei suedeze (Säpo), după ce Al-Qaida a îndemnat la comiterea unor atacuri teroriste în Suedia, în urma unor reacţii puternice provocate în străinătate de profanarea Coranului pe teritorioul suedez, relatează AFP.

Distribuie informația
Alte știri