Atenţionare de călătorie în Norvegia. Este așteptată cea mai puternică furtună din ultimii 30 de ani

Foro: nordnorge.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Norvegia asupra evoluţiei fenomenelor meteorologice severe din ultimele ore, despre care autorităţile locale cred că ar putea constitui cea mai puternică furtună din ultimele trei decenii.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de MAE, se aşteaptă ca furtuna, de origine atlantică, denumită „Ingunn”, să afecteze centrul ţării, urmând să se deplaseze apoi spre zona de nord. Se preconizează ca în regiunile respective să se manifeste vânt cu intensitate de uragan, perturbând activitatea companiilor de trafic aerian şi liniilor de feribot. În zonele muntoase, pe anumite tronsoane, s-au închis drumuri, tuneluri şi poduri, iar cursurile şcolare au fost suspendate.

„Poliţia a avertizat că sunt aşteptate rafale de vânt cu viteze de la 126 până la 180 de kilometri pe oră, posibile inundaţii, alunecări de teren şi avalanşe puternice. Populaţia a fost sfătuită să nu îşi părăsească locuinţele, să evite călătoriile inutile, să ancoreze obiectele cu risc de deplasare şi/sau dislocare din cauza vântului şi să recurgă la telemuncă, acolo unde este posibil, precizează MAE.

Distribuie informația
Alte știri