Atenţionare de călătorie în Spania. Coduri roşu şi portocaliu de caniculă până pe 12 iulie

30 de provincii din Spania sunt în alertă de căldură extremă. Se vor înregistra temperaturi record de peste 45 de grade. Cu 15 grade peste media normală a perioadei. Valul de aer cald din Africa va aduce şi praf saharian, vizibil mai ales în sudul Spaniei. Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în aceste regiuni, că în intervalul 10 – 12 iulie, Agenţia Meteorologică locală (AEMET) a emis coduri roşu şi portocaliu de caniculă.

Valul de căldură va ţine până joi. Aerul va fi irespirabil în Andalucia, unde se vor înregistra cele mai înalte temperaturi. Sudul Spaniei va fi cel mai afectat de acest nou val de căldură atât din cauza temperaturilor extreme cât şi din cauza secetei care a impus restricţii în consumul de apă.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al Consulatului General al României la Sevilla: + 34648212169.

MAE recomandă consultarea paginilor web www.meteoalarm.org, sevilla.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Distribuie informația
Alte știri