Atenţionare de călătorie MAE pentru Grecia. A fost emis cod roşu din cauza furtunii Elias

Foto: Yannis Kolesidis /Shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că serviciul local de meteorologie a emis un cod roşu pe fondul intensificării efectelor furtunii Elias, care va afecta parţial teritoriul acestei ţări, în perioada 26 – 28 septembrie.

Miercuri sunt prognozate ploi abundente şi furtuni în Marea Ionică, în centrul şi sudul continentului (în Tesalia, Sterea şi Peloponez), în Sporade, Evia, vestul Cretei şi în vestul Insulelor Ciclade. Cele mai însemnate precipitaţii vor avea loc în prefecturile Karditsa, Fthiotida, în părţile de est ale prefecturii Magnesia, în Sporade şi în nordul Eviei.

Joi sunt prognozate ploi abundente şi furtuni în prima parte a zilei, în Insulele Sporade, Magnezia, nordul Eviei şi părţile de nord-est ale Sterei. Treptat, fenomenele vor slăbi în intensitate.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728875 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Distribuie informația
Alte știri