Atenționare de călătorie pentru Grecia: Caniculă şi risc de incendii

Foto: ilustrativ

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi atenționează pe românii care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Grecia – una dintre principalele destinații de vacanță – că Serviciul de Meteorologie elen a emis o prognoză meteorologică privind temperaturile de până la 40 de grade Celsius, pentru următoarele zile. Se estimează că valul de căldură va dura până vineri, 16 iulie 2021, fiind provocat de masele de aer cald provenit din zona Africii de Nord.

Regiunile cele mai afectate vor fi pe continent, inclusiv în regiunea Attica şi în capitala Atena, cele mai ridicate temperaturi atingând 38 – 40 de grade Celsius. În insule şi în zonele de pe malul mării, temperaturile vor fi cu 3 – 5 grade mai scăzute, precizează MAE.

De asemenea, riscul de incendii rămâne în continuare ridicat (categoria 4 din 5), pentru următoarele regiuni: Attica, Grecia Centrală (insula Evia), Marea Egee de Nord (insulele Chios, Samos, Ikaria), Creta.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), cu informaţii şi sfaturi de călătorie.

Distribuie informația
Alte știri