Atenționare de călătorie pentru Slovenia: Cod roșu de ploi torențiale

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Slovenia că Institutul local de hidrologie şi meteorologie a emis un cod roşu de ploi torenţiale şi inundaţii, în special în nord-estul şi sud-estul ţării, pentru 17 şi 18 mai.

Inundaţiile pot provoca daune în regiunea Pohorje din estul ţării şi în apropiere de oraşul Maribor, unde există posibilitatea apariţiei alunecărilor de teren. De asemenea, din cauza intensificării vântului, în vestul ţării şi pe coastă, portul Koper şi terminalul de containere sunt închise, iar o porţiune de autostradă, între Kastelec şi Kozina, în sud-estul ţării, este de asemenea închisă.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români să se informeze asupra condiţiilor de circulaţie şi să acceseze site-ul Institutului sloven de hidro-meteorologie (http://www.arso.gov.si/) pentru a obţine informaţii actualizate în timp real.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ljubljana +38615057335, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Ljubljana: +38640980068.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://ljubljana.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri