Atenţionare de călătorie pentru Ungaria: Restricţii de circulaţie pentru camioanele de mare tonaj

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să se deplaseze pe teritoriul Ungariei că autorităţile maghiare vor impune restricţii de circulaţie pentru autovehiculele de peste 7,5 tone, în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie.

Restricţiile vor fi impuse, conform orei locale, de pe 29 octombrie ora 22,00 până pe 30 octombrie ora 22,00, pe 31 octombrie în intervalul orar 22,00-24,00 (pe durata zilei de luni circulaţia camioanelor de mare tonaj poate fi efectuată) şi pe 1 noiembrie, în intervalul 0,00-22,00.

MAE menţionează că, în conformitate cu datele furnizate de autorităţile ungare, transportul umanitar sau de animale vii, bunuri perisabile, combustibili şi alte bunuri de primă necesitate nu se supun acestor restricţii. Mai multe informaţii despre restricţiile aplicate circulaţiei camioanelor de mare tonaj pot fi consultate la https://www.utinform.hu/en/static/kamionstop.

„Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta: +3613847689, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Ungaria: +36305356912”, a mai precizat MAE.

Distribuie informația
Alte știri