Atenţionare de călătorie: Portugalia,restricţii de circulaţie şi controale aleatorii la frontieră

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că autorităţile locale reintroduc controalele aleatorii la frontieră în perioada 22 iulie – 7 august, pe durata activităţilor prilejuite de Ziua Mondială a Tineretului.

Măsura priveşte punctele de control de la frontiera terestră cu Regatul Spaniei, precum şi punctele de control din aeroporturi.

Celor 21 de puncte de acces rutier li se adaugă şi două puncte de trecere feroviară – Porto şi Entroncamento (în total 23 de puncte de acces pe cale terestră). Verificarea persoanelor care traversează frontiera de stat a R. Portugheze va fi efectuată în mod aleatoriu.

Pe durata desfăşurării evenimentului, pentru Lisabona şi zona metropolitană a Lisabonei, autorităţile portugheze au stabilit un pachet de măsuri: vor fi aplicate restricţii de circulaţie ce vor acoperi locaţiile din jurul Parcului Eduard al VII-lea şi Parcului Tejo, unde vor avea loc manifestările principale; în zilele de 1, 3 şi 4 august, staţiile de metrou Avenida, Marquęs de Pombal, Parque şi Restauradores vor fi închise publicului călător şi în 5 şi 6 august staţiile feroviare Moscavide, Sacavem, Bobadela şi Santa Iria nu vor fi deschise.

Distribuie informația
Alte știri