Atenționare Salvamont: ”Recomandăm prudență în următoarele zile în Munții Bihor”

Salvamont Bihor a făcut mai multe recomandări turiștilor care vor urca la munte la sfârșitul săptămânii.

Recomandăm prudență în următoarele zile în Munții Bihor, în lipsa zăpezii, vizibilitatea redusă, frigul şi faptul că ziua este încă scurtă reprezintă factori de risc suplimentar și necesită atenție deosebită din partea turiștilor, pericolul de rătăcire și hipotermie fiind foarte ridicat.

Pentru cei care se aventurează in afara staţiunilor turistice, le recomandăm:
✔să aleagă trasee pe masura pregătirii,
✔să utilizeze echipament corespunzător,
✔să se informeze, în prealabil, in privinţa traseelor si condiţiile de parcurgere a acestora.

Pentru zona montană a judeţului Bihor aveţi posibilitatea sa descărcaţi trackurile traseelor turistice de pe siteul www.salvamontbihor.ro , secţiunea trasee turistice. Cei care aleg să parcurgă trasee din zonele de creastă, sunt sfătuiţi să nu abordeze traseele singuri, în cazul unor grupuri menţineţi unitatea grupului si asiguraţivă că aveţi telefoanele şi alte echipamente de orientare încărcate respectiv protejate de frig.

Nu in ultimul rând, vă reamintim că puteţi solicită intervenţia echipelor Salvamont prin intermediul Dispeceratului 112 sau prin Dispeceratul National Salvamont 0725826668, folosind aplicaţiile aferente acestor dispecerate astfel localizarea Dvs devine cu mult mai uşoară. Salvatorii montani din cadrul Salvamont Salvaspeo Bihor, în speranţa că împreună vom preveni accidentările grave, vă dorim zile frumoase și liniștite la munte !

Distribuie informația
Alte știri