„Atingeri Nedorite”, campanie de prevenire a agresiunii sexuale asupra minorilor

Foto: gds.ro

Poliţia Română şi Asociaţia Telefonul Copilului au lansat, marţi, campania naţională de prevenire a agresiunii sexuale asupra minorilor „Atingeri Nedorite”, desfăşurată cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România.

„Obiectivul principal al proiectului îl constituie creşterea nivelului de informare a copiilor, părinţilor şi publicului larg asupra necesităţii implicării în prevenirea şi combaterea acestui tip de abuz, respectiv creşterea gradului de conştientizare a efectelor negative ale acestuia”, informează un comunicat al IGPR.

Programul reprezintă o consecinţă a creşterii numărului de cazuri de abuz sexual înregistrate la nivel naţional în acest an, aspect relevat de o analiză realizată de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Române, precum şi a consecinţelor grave asupra victimelor, aşa cum au fost constatate de Asociaţia Telefonul Copilului în cadrul sesiunilor de consiliere oferite.

În cadrul campaniei, copiii vor învăţa despre resursele pe care le au la dispoziţie atât pentru a se informa, cât şi pentru a primi consiliere specializată. Copiii vor afla că pot suna gratuit la 116 111, linia europeană de asistenţă pentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului, vor putea scrie la vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro şi pe platforma online a organizaţiei https://www.116111.ro/.

„Cazurile de agresiune sexuală în care copiii au primit sprijinul psihologilor Asociaţiei Telefonul Copilului ne dezvăluie o realitate de neacceptat, faţă de care trebuie să luăm atitudine. Conform datelor organizaţiei noastre, principalele victime ale agresiunilor sexuale au fost înregistrate din rândul adolescenţilor (50%) şi preadolescenţilor (31%), însă cifre alarmante s-au înregistrat şi la categoriile mici de vârstă: fete cu vârsta cuprinsă între 4 şi 7 ani (10%) şi băieţi cu vârsta cuprinsă între 4 şi 7 ani (19%)”, a afirmat Cătălina Surcel, director executiv al Asociaţiei Telefonul Copilului.

Sursa: agerpres.ro
Distribuie informația
Alte știri