Atractiile Targului de Craciun: un patinoar, atelierele Mosului si artisti de renume pe scena. DETALII

Targul de Craciun din Piata Unirii isi va deschide portile pe 30 noiembrie si le va inchide in primele zile din Noul An. Pe langa casutele cu cadouri si produse de sezon, Targul va oferi atelierul lui Mos Craciun si casuta acestuia.Activitatea acolo va incepe in 5 decembrie, va fi dedicata copiilor si se desfasura intr-un spatiu incalzit.

Luminata de sarbatoare, Piata Unirii va avea un patinoar de 15/30 de metri, dar si un carusel, „decupat parca din cartile cu povesti”. Nu va lipsi nici scena pe care vor urca artisti indragiti precum: Andra, Paula Seling, Proconsul, Nicoleta Nuca, Locomotiv GT, Nicolae Furdui Iancu si renumitul Ansamblu „Icoane”, condus de universitarul, Ioan Bocsa.

Accentul in noptea dintre ani se va pune pe focul de artificii, sustin organizatorii. Bugetul Targului de Craciun din Piata Unirii se ridica la 70 de mii de euro.

In paralel, Cetatea Oradea va fi locul în care orădenii și vizitatorii vor putea să vadă și să se bucure de tradițiile specifice sărbătorilor de iarnă. De la colinde și bucate tradiționale la povești citite copiilor într-o clădire veche de peste 900 de ani, evenimentele din Cetate se vor desfășura în perioada 2-24 decembrie și vor aduce în fața oamenilor tradiții de sezon: ignat, decorațiuni naturale, ateliere participative pentru meșteri, colinde și grupuri de colindători. În această perioadă, spațiile Cetății vor adăposti căsuța dulcurilor, unde se vor putea achiziționa produse de patiserie, brutăria de Crăciun – produse de pâine, făbricuța spiridușilor, odaia cu povești unde se vor citi povești de iarnă pentru copii, casa cu bunătăți etc. Totodată, vor fi proiecții de filme de Crăciun/desene animate pentru copii, concurs de copt prăjituri sau concert de muzică sacră. –

Distribuie informația
Alte știri