Au demarat lucrările de modernizare a sediului Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” din Oradea

Constructorii au demarat luni, 25 martie, lucrările de modernizare la sediul Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai, în zona intrării și a holului principal. Spațiul de aici va fi reconfigurat. La parter vor fi amenajate spații pentru copii, un amfiteatru deschis cu zone de expunere cărți, o cafenea și o terasă exterioară. Aici va fi amplasat și fondul de carte pentru cei mici.

La etajul I va fi amenajat un auditorium pentru adulți, săli de lectură, zone pentru training de competențe digitale și zone de expunere cărți. La etajul II proiectul prevede o sală de conferințe, o sală de lectură, mediateca și un studio pentru înregistrări.

O altă componentă a investiției este digitalizarea bibliotecii, care va face obiectul unei licitații ulterioare. Acest lucru va însemna, printre altele, instalarea a 20 de stații de lucru pentru desfășurarea unor cursuri de formare în domeniul digital și achiziționarea unor echipamente performante pentru scanarea cărților.

Vor fi puse la dispoziția publicului și cărți de tip e-book și audio book, dar și săli pentru înregistrări audio, pentru vizionarea și ascultarea unor materiale, precum și alte facilități moderne pentru cititori.

Pe parcursul lucrărilor care vor dura 12 luni, acitvitatea Bibliotecii va continua, iar accesul se va face printr-o intrare secundară, vizavi de Colegiul Partenie Cosma.

„În primăvara anului viitor, Biblioteca Județeană din Oradea va fi complet modernizată și digitalizată, iar cititorii vor avea condiții mai bune și facilități suplimentare. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin PNRR, și din bugetul Consiliului Județean Bihor. Mulțumesc echipelor tehnice și conducerii Bibliotecii pentru implicare”, a scris pe pagina sa de socializare Ilie Bolojan,președintele CJ Bihor.

Distribuie informația
Alte știri