Au demarat lucrările de modernizare a sediului Detașamentului 2 de Pompieri Oradea

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, implementează proiectul ”Modernizare în vederea creșterii eficienței energetice a sediului Detașamentului 2 de Pompieri Oradea din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bihor”, nr. C5-B2.2.b73, investiție ce beneficiază de finanțare alocată prin Apelul de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, și din fonduri naționale.

Obiectivul general al investiției vizează reabilitarea pavilionului administrativ și a garajelor subunității de intervenție, termoizolarea fațadelor exterioare, schimbarea tâmplăriei existente, echiparea cu instalații și echipamente moderne de încălzire și iluminat, inclusiv echipamente care utilizează surse regenerabile de energie, modernizarea spațiilor interioare și dotarea acestora cu echipamente/instalații specifice.

Implementarea proiectului se va realiza cu respectarea principiului ”Do No Significant Harm” (DNSH) – („A nu prejudicia în mod semnificativ”), astfel cum este prevăzut de art. 17 din Regulamentul (UE) 2020/852 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investițiile durabile, astfel făcându-se trecerea la un fond construit rezilient și verde.

Valoarea totală a Proiectului este de 5.957.569,13 lei, valoare integral eligibilă din fondurile P.N.R.R.

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

În data de 11.08.2023 a fost semnat contractul de prestări servicii de proiectare și de execuție a lucrărilor de investiție.

Execuția lucrărilor de modernizare a subunității de intervenție situată în strada Aluminei nr. 57 din municipiul Oradea a fost demarată începând cu data de 26.09.2023, având ca termen de finalizare data de 25.09.2024.

Distribuie informația
Alte știri