Au fost desemnați câștigătorii Concursului de fotografie organizat de EU GREEN și Universitatea din Oradea

Așa cum au promis, „jurații” concursului „Colecție de emoții în diversitate”, organizat în cadrul activităților din proiectul EU GREEN la Universitatea din Oradea, i-au desemnat pe laureați.

La secțiunea dedicată studenților, cea mai bună fotografie a fost aleasă cea intitulată „Reflexie de toamnă”, realizată de David Gabriel Beldean – Igaș. Premiul doi aparține studentei Diana – Simina Oșan, pentru lucrarea „Răsfoind în armonie”. Pe podiumul ineditului concurs s-a mai clasat și studenta Dalia Ilea, cu fotografia „Început”.

Categoria la care au concurat cadrele didactice și personalul auxiliar de la Universitatea din Oradea a fost câștigată de Carmen Mladin – din cadrul structurilor administrative ale instituției, cu lucrarea cu lucrarea „New generation in the heart of the city”. Pe locul doi se află conf. univ. dr. Kante Meister, cu fotografia intitulată „Eingang zum Paradies – Entrance to Paradise”. Premiul trei a fost atribuit conf. univ. dr. Ioana Pop – Cohuț, pentru fotografia „Dor”.

Juriul concursului „Colecție de emoții în diversitate” a primit, în total, 113 fotografii, 58 dintre acestea fiind selectate pentru a intra în competiție. Acestea urmează să facă parte dintr-o expoziție ce va fi deschisă curând în Aula Magna a Universității din Oradea. Atât studenții cât și profesorii laureați se vor bucura de un scurt program de mobilitate, petrecut la una din universitățile membre ale alianței europene EU GREEN, de imprimarea și expunerea  fotografiei lor în cadrul expoziției „Colecție de emoții în diversitate”.

Concursul, fără precedent în viața comunității academice orădene, parte a seriei de manifestări ce sunt organizate în cadrul proiectului EU GREEN, a fost deschis studenților, cadrelor didactice și personalului administrativ al universității. Timp de două luni, aceștia au avut ocazia de a trimite instantaneele lor fotografice unui juriu condus de artistul orădean de talie internațională Ovi D. Pop. Luna trecută, el a susținut și un curs de măiestrie fotografică dedicat potențialilor concurenți de la universitate.

„Colecție de imagini în diversitate” a fost o idee ce a pornit de la premisa că „activitățile sportive și culturale sunt două dintre cele mai bune modalități de a aduna oamenii și de a dezvolta un sentiment de apartenență”, după cum spuneau, la momentul lansării concursului, membri grupului WP 7 – Acces, diversitate și incluziune, al EU GREEN. Ei promit o nouă ediție a competiției fotografice, dedicată de această dată tematicii educației incluzive.

Astfel de concursuri urmează să aibă loc în toate universitățile ce fac parte din alianța europeană EU GREEN, Universitatea din Oradea fiind prima dintre acestea care, iată, a ajuns la finalul competiției artistice.

Distribuie informația
Alte știri