Au fost montate primele grinzi ale viaductului drumului de legătură dintre Calea Bihorului și strada Suișului

Marți, 29 octombrie, au fost montate primele grinzi ale viaductului drumului de legătură care va prelungi drumul expres până la DN19 spre Satu Mare.

Drumul de legătură între strada Suișului și Calea Bihorului face legătura între sensul giratoriu de la Real Episcopia și actualul drum expres. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în data de 03.07.2018, durata de execuţie fiind de 13 luni. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este 31 noiembrie 2019. Drumul are o lungime de 2.823 de metri, din care un viaduct de 246 metri. Prețul contractului de lucrări la drumul de legătură între str. Suișului și Calea Bihorului este de 26,5 milioane de lei fără TVA, lucrările fiind realizate de asocierea de firme SC Drumuri Orășenești SA (lider) – SC MBS Group SRL (asociat) – SC Abed Nego COM SRL (asociat).

Aproape pe toată lungimea drumului a fost excavat stratul vegetal, s-a pus balast pentru a fi compactat, s-au pus bordurile, s-a montat stratul de piatră spartă și stratul de mixtură asfaltică pe o lungime de 1840 m și au început montarea bordurilor la trotuar. Drumul va avea două benzi de circulație de câte 3,5 metri, trotuar, pistă pentru biciclete și iluminat public.

”Această legătură va descongestiona traficul din zona centrală și din Episcopia, toți cei care vor veni din centru sau dinspre Cluj, vorbim de traficul ușor, vor putea folosi această legătură, pentru a nu mai circula și a nu aglomera zona cartierului Episcopia. Când și acest drum va fi finalizat, împreună cu strada Bihorului, vom finaliza și legătura dintre Oșorhei și Oradea și atunci vom avea un drum care va ocoli orașul prin această parte. Totodată, în viitor, tot pe aici se va face legătura cu viitoarea autostradă, cei care vor dori să ajungă la autostradă vor putea astfel folosi acest drum pentru a nu mai intra prin oraș”, a menționat viceprimarul Florin Birta.

Distribuie informația
Alte știri