Au început demersurile pentru introducerea gazului în parcurile industriale din Bihor

Conducerea Consiliul Județean Bihor a avut o întâlnire cu reprezentanții Transgaz Mediaș pentru a identifica soluțiile cele mai bune pentru introducerea rețelei de gaz în parcurile industriale din județ.

În perioada imediat următoare specialiștii Companiei vor stabili, cu autoritatile locale, traseul conductei de gaz de la magistrală până în parcul industrial Tileagd, situat la aproximativ doi kilometri de terenul destinat investițiilor. De această rețea va putea beneficia și populația comunei.

„Suntem foarte preocupați să accelerăm toate procedurile pentru introducerea utilităților, în special a gazului, în parcurile industriale de la Tileagd și Săcuieni pentru că în ultima perioadă suntem contactați din ce în ce mai des de investitori străini care sunt interesați de oportunitățile de investiții în amplasamentele oferite de noi”, a declarat Delia Ungur, directorul societății Parcuri Industriale Bihor.

În proiectul de introducere a utilităților va fi inclus și Parcul Industrial din Săcueni în zona căruia există deja o rețea de gaz la o distanță de aproximativ 15 kilometri în linie dreaptă. De asemenea, conducerea Consiliului Județean Bihor mai are în vedere racordarea la gaz a comunelor Tămășeu și Tinca.

În perspectivă este luată în calcul și racordarea Municipiul Beiuș la rețeaua de gaz, conducta fiind la o distanță de 400 de metri de zona de vest a municipiului.

Distribuie informația
Alte știri