Au început lucrările de amenajare a noului parc de cartier din zona străzii Morii

Primăria Oradea prin Direcția Tehnică a început în data de 13 noiembrie lucrările de amenajare a unui parc în zona străzii Morii. În prezent se lucrează la excavarea terenului din perimetrul viitorului parc și la turnarea stratului de piatră spartă necesar la fundația terenului de baschet din interiorul parcului.

Amenajarea acestui parc de cartier a pornit de la necesitatea modernizării unui spațiu verde degradat din zona străzii Morii, în spatele centrului comercial Selgros. Suprafața terenului era liberă de construcții, dar neîntreținută corespunzător și plină de gunoaie. Accesul principal în parc, care va avea o suprafață totală de 1.853 mp, se va face dinspre zona de blocuri, iar accesul secundar din direcția vestică dinspre prelungirea străzii Morii.

Lucrarea este realizată de asocierea Trebor Drum Construct SRL și Edildrum Construct SRL, iar valoarea contractului este de 589.778,74 lei +TVA. Termenul de realizare a lucrării este de 6 luni. Amenajarea parcului presupune crearea mai multor zone distincte care să satisfacă toate categoriile de vârstă. Astfel, vor fi realizate sectoare de odihnă pasivă, sector pentru mișcare, sector pentru copii.

Prin amenajarea acestui parc de cartier, numărul suprafețelor de spații verzi din Oradea va crește, iar noua zonă verde va reprezenta un punct de atracție și de petrecere a timpului liber pentru locuitorii din zonă.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri