Au început lucrările de construcție a Centrului Intermodal din zona gării CFR Episcopia Bihor

Au început lucrările la infrastructura Centrului intermodal, cu facilitate de acces la transport rutier și feroviar, care se realizează în zona gării CFR Episcopia Bihor. Până acum au fost executate lucrările pregătitoare, fiind realizată decopertarea stratului vegetal și excavații ale terenului până la cota de fundare. De asemenea, s-au realizat lucrări la infrastructura celor două linii de cale ferată, a platformelor betonate și a parcării. În paralel se lucrează la rețelele de utilități publice. 

„Prin implementarea acestui proiect, zona noastră va deveni un puternic nucleu economic la nivelul întregii regiuni Nord-Vest. Acest centru va asigura transferul de mărfuri din Oradea și județul Bihor în relația cu statele din vestul Europei, dar și cu alte regiuni din România. Totodată, acest important proiect va contribui la creșterea competitivității economice a companiilor care își desfășoară activitatea local, întrucât vor scădea costurile cu transportul mărfurilor”, a precizat primarul Florin Birta.

Proiectul prevede construirea a două linii de cale ferată de aproximativ 700 de metri fiecare. Acestea vor fi utilizate pentru încărcarea și descărcarea mărfurilor transportate prin centrul intermodal. Acest proiect mai presupune construirea unei platforme de beton între cele două linii, o clădire administrativă de tip container în care să se desfășoare partea logistică, parcare pentru camioane, împrejmuirea terminalului intermodal, iluminat și racordul la utilități.

Municipiul Oradea va deveni astfel un hub pentru transportul de mărfuri, fiind situat în apropiere de Autostrada Transilvania și drumul expres Oradea-Arad, iar calea ferată Cluj – Napoca – Oradea – Episcopia Bihor va fi electrificată. Centrul intermodal va fi conectat printr-un drum de legătură la E60/DN1.

Acordul contractual pentru construirea obiectivului de investiții „Dezvoltarea unui centru de transport intermodal cu facilitate de acces la transport rutier și feroviar în zona gării CFR Episcopia Bihor” a fost încheiat cu asocierea formată din S.C COSTA VOC IMPEX S.R.L (lider de asociere) și ASFAMIXT S.R.L (asociat).

Valoarea contractului este de 47.137.527,55 lei (fără TVA).

Distribuie informația
Alte știri