Au început lucrările de reabilitare ale Bazinului Olimpic Ioan Alexandrescu

Primăria Oradea a semnat în data de 17 martie 2020 contractul de lucrări și prestări servicii lotul II pentru lucrarea de ”Remodelare și refacere a compartimentărilor din corpul anexa 01 la Bazinul Olimpic Oradea”, cu asocierea condusă de S.C. MBS GROUP S.R.L. din Turda.

Valoarea contractului de lucrări este de 1.423.736,47 lei fără TVA (54.000 lei fără TVA proiectare la faza PT+DE+CS+DTAC, 1.369.736,47 lei fără TVA lucrări la investiția de bază). Durata contractului este de 6 luni.

Prezentul lot face parte din proiectul complex de reabilitare a Bazinului Olimpic, a instalațiilor și clădirilor anexe, inclusiv înlocuirea cuvei de înot al cărei lot este încă în achiziție.

Pentru lotul aferent refacerii învelitorii, constructorul a demontat deja plăcile vechi din policarbonat, urmând să demareze lucrările la structura metalică.

În urma realizării investiției, clădirea Bazinului Olimpic va funcționa în conformitate cu toate standardele în vigoare, atât cele de siguranță în exploatare, igienă, cât și cele sportive, care să permită organizarea în continuare a competițiilor sportive la standarde FINA.

Bazinul va putea funcționa ca spațiu pentru competiții de înot și de agrement pentru publicul larg. Odată finalizată investiția se vor diminua consumurile generale, respectiv vor scădea pierderile de apă tehnologică pentru funcționarea bazinului, se va îmbunătăți sistemul de iluminat, ventilație și încălzire în zona bazinului și vestiare, asigurând un climat optim în special în sezonul friguros. Capacitatea arenei sportive este de 828 locuri publice și 11 pentru oficiali, din care 425 locuri la gradena A şi 403 locuri + 11 oficiali la gradena B

Distribuie informația
Alte știri