Au început lucrările la cele două cămine studențești noi din campusul Universității

Capacitatea de cazare în campusul Universității Oradea va crește, fapt ce va asigura condiții optime de ședere studenților. Astfel, au început lucrările de excavare a fundației pentru construirea căminelor studențești C1 și C2, din campusul Universității. După finalizarea acestora, se va continua cu pregătirea armăturilor și cofrarea fundațiilor.

Având în vedere capacitatea limitată de cazare a căminului existent era mai mult decât necesară  construirea de noi cămine, pentru a asigura confortul optim de cazare, respectiv de maxim doi studenți într-o cameră de cămin.

Cele două clădiri vor fi ridicate pe malul stâng al pârâului Peţa, între noua Sala Polivalentă şi căminul C4, pe o suprafață de peste 10.000 de mp. Căminele vor avea 234 de camere, cu un total de 464 de locuri, în fiecare cameră urmând să fie repartizaţi doi studenţi.

Constructorul este S.C IGNA Construct SRL, iar termenul pentru finalizarea lucrărilor este  octombrie 2023.

De asemenea, în cadrul proiectului s-a propus ca, odată cu construirea căminelor C1 şi C2, să se dezvolte, printr-un proiect aferent de rețele, toată partea de echipare edilitară şi de sistematizare verticală. Aceasta cuprinde: amenajarea căilor de circulație auto şi pietonală, echiparea cu reţele de apă-canal, termoficare și branşare la Staţia termică-geotermală S.T.G.O., reţea de electricitate (translatarea postului trafo) corelat cu proiectul urban de extindere a sistemului de circulație, de linii de tramvai şi rețeaua de gaze, astfel încât întreaga zonă Habitat 1, inclusiv căminul existent, să funcţioneze în parametri optimi.

Proiectul de construire a celor două cămine studenţeşti a fost anunţat în anul 2018, fiind parte dintr-un masterplan de reabilitare a campusului Universităţii din Oradea. 

Valoarea lucrărilor este de 31.955.703,35 lei (fără TVA).

Alte știri