Au inceput pregatirile pentru Targul de Paste din Oradea. Toate noutatile. Comunicat APTOR. VIDEO

Din 2017, Oradea a intrat în circuitul orașelor care oferă propriilor cetățeni cât și turiștilor, un eveniment special dedicat Sărbătorilor de Paști. Târgul de Paști Oradea, de anul acesta, își propune să crească în special în zona produselor specifice și a producătorilor locali. Ediția din acest an a evenimentului revine cu atmosfera și elementele extrem de apreciate de anul trecut astfel, mica grădină zoologică atelierul de copii, parcul de jocuri tradiționale din lemn și decorurile spectaculoase sunt elemente prezente și în ediția din acest an.

Ediția din 2018 vine cu o serie de surprize, cea mai importantă este numărul aproape triplu de comercianți care vor fi prezenți în Piața Unirii, dintre care 35% sunt producători tradiționali din județul Bihor, ateliere de încondeiat ouă cu meșteri din comuna Remetea, demonstrații de acrobații cu câini, întâlniri cu iepurașul de Paști, ateliere de vopsit ouă sau piese de teatru pentru copii. De asemenea în fiecare luni, în piața Unirii, vor fi organizate tradiții de Paști din Județul Bihor, luni 2 aprilie va fi prezentată tradiția de udat al fetelor iar în data de 9, Ansamblul Profesionist Crișana va oferi un spectacol folcloric cu momente specifice sărbătorilor pascale.

Ca și anul trecut Consiliul Județean Bihor, prin Agenția de Management al Destinației Bihor este partenerul APTOR în organizarea acestui eveniment. Atelierul de vopsit ouă, spectacolele de teatru pentru copii, jocurile tradiționale din lemn, prezentarea tradițiilor din Bihor cât și participarea unui număr de 4 producători din Țara Beiușului și Valea Ierului, sunt aportul partenerilor în organizarea Târgului de Paști Oradea 2018.

Deoarece atmosfera este extrem de importantă pentru orice eveniment pe care-l organizăm, am decis ca în cadrul târgului de Paști acesta să fie dată de anotimpul primăverii, care sperăm să ajungă la Oradea. Astfel, cu sprijinul firmei locale Kaluna, piața va fi decorată cu arbori, arbuști plante și flori, astfel încât să prezentăm simbolic renașterea evocată de aceste sărbători și anotimpul de primăvară. În mijlocul târgului vizitatorii se vor bucura de un spațiu de relaxare făcut din europaleți colorați și plini de flori și verdeață.

În acest an, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, am lansat concursul ouălor de Paști gigant, claselor și grupelor din ciclurile; pregătitor (grădiniță), primar și gimnazial. Concursul invită toate clasele din aceste cicluri să construiască ouă gigant de Paști pe care să le aducă vineri 06.04.2018, în Piața Unirii pentru a fi expuse și mai apoi premiate. Propunem ca jurizarea acestora să fie făcută vineri, până la ora 14:00, de către reprezentații presei locale, fiind acordate 3 premii, unul pentru fiecare ciclu. O clasă/grupă poate înscrie doar un singur proiect în concurs. Premiul constă în bilete la expoziția Leonardo Da Vinci de la M.T.C. și la Grădina Zoologică din Oradea, pentru toată clasa/grupa.

Programul Târgului va fi între orele 12:00-22:00 vineri-luni 14:00-21:00 marți-joi, târgul deschizându-se în data de 30 martie 2018. Alte atracții interesnate pe perioada târgului vor fi orele de citit povești din atelierul lutelierului, unde copii sunt invitați să-și încondeieze propriile ouă, ce-i drept din lut, și să asculte povești.
În cele două sâmbete ale târgului, teatrele de copii Arcadia și Liliput vor oferi copiilor spectacole de teatru de stradă, începând cu orele 12:00. Pe data de 2 si pe data de 9 ansamblurile folclorice maghiar și român vor prezenta tradiții bihorene de Paști.
Colțul gurmanzilor aduce vizitatorilor bunătăți tradiționale de sezon, cât și standuri de tip street food cu paste italiene sau cașcaval topit sau sandwich-uri calde. Ne bucurăm că evenimentul a crescut în amploare și prezentare, față de cel de anul trecut și ne dorim ca acesta să intre în top 3 târguri de Paști din România.

Distribuie informația
Alte știri