Au început repetițiile operetei „Silvia” la Teatrul Szigligeti din Oradea

Teatrul Szigligeti din Oradea va prezenta în seara de Revelion, pe 31 decembrie, în premieră, opereta de mare anvergură „Silvia” de Emmerich Kálmán, care a mai fost jucată, în întregime, ultima dată în Oradea în anul 1955.

Repetiţiile au început, iar pe lângă 14 actori ai Trupei Szigligeti, vor juca toţi membrii Ansamblului Nagyvarad, alături de un cor de 12 membri şi o orchestră formată din 16 muzicieni.

Opereta de mare anvergură scrisă de Emmerich Kálmán a avut premiera absolută în anul 1915, la Viena. Textul a fost tradus din germană în maghiară și montat în 1916 la Budapesta, iar în 1954, revăzut de Békeffy István și Kellér Dezső, pentru a-i oferi un rol mai important faimoasei soprane Honthy Hanna, vedeta teatrului maghiar din vremea respectivă. În Oradea se va juca această ultimă traducere, devenită între timp cea mai îndrăgită versiune în limba maghiară a operetei.

Corul va fi alcătuit din studenţi şi un cadru didactic de la specializarea canto clasic a Universităţii Creştine Partium.

În rolul Silviei se va regăsi actriţa Tasnádi-Sáhy Noémi. Regia spectacolului este semnată de Novák Eszter, designer decor fiind Fodor Viola, designer costume – Bajkó Blanka Aliz, dirijor – Hermann Szabolcs, coregraf – Bóbis László, regizor tehnic – Joó Emilia.

Distribuie informația
Alte știri