Au marcat Centenarul Unirii Basarabiei în Cetatea Oradea

Cetatea Oradea s-a umplut sâmbătă dimineața de cântece patriotice și de tinerii ”soldați” ai Detașamentului de Elevi Voluntari din Oradea și Beiuș veniți să suțină în fața publicului o defilare militară.

Înființat pe 1 octombrie 2013, DVE reunește 40 de elevi din învățâmântul liceal civil din Oradea și Beiuș. Printre obiectivele Detașamentului se numără acțiuni de promovare a tradițiilor istorice și militare, dar și o serie de activități de voluntariat cum ar fi recondiționarea tunurilor din fața Muzeului Militar Oradea, dar și evenimente organizate în cadrul Muzeului Militar de Noaptea Muzeelor sau în cadrul săptămânii ”Școala ALtfel”. De asemenea, tinerii participă la ceremoniile militare organizate pe 1 Decembrie, 9 Mai etc.

Sâmbătă, după mai multe săptămâni de repetiții, pentru a aniversa Centenarul Unirii Basarabiei cu Regatul României, DVE a susținut în Cetatea Oradea un scurt recital de cântece patriotice și o defilare militară. ”Am cântat șase cântece: ”Treceți batalioane”, ”Drum bun”, ”Pe-al nostru steag e scris Unirea”, ”Trei culori”, varianta originală, ”Doamne ocrotește-i pe români” și imnul de stat al României ”Deșteaptă-te române!”. De asemenea am susținut și o defilare în fața publicului din Cetatea Oradea”, ne-a declarat Stănășel Caius, comandantul DVE.

Cristina Pușcaș

Distribuie informația

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Alte știri