Au reînceput lucrările de construcție la Inelul Metropolitan al municipiului Oradea

Săptămâna trecută au reînceput lucrările de construcție la Inelul Metropolitan al municipiului Oradea. Are 17 km, pe cele două tronsoane: Oșorhei – Băile Felix, 8 km, și Băile Felix – Nojorid, 9 km.

„După 3 luni de la începerea efectivă a lucrărilor, la începutul anului stadiul lucrărilor pe tronsonul Oșorhei – Băile Felix a ajuns la 20%. În această perioadă se pot face lucrări doar la viaductul de 395 de metri, cu 12 deschideri, din zona Betfia.Sunt forați și turnați toți piloții pe care se vor ridica elevațiile ce vor susține grinzile.

4 elevații sunt realizate. Constructorii lucrează la realizarea armăturilor, la cofraje și la turnarea betoanelor. Înălțimea maximă a acestui viaduct va fi de 10 metri. În paralel, vor începe lucrările și la podețele ce trebuie realizate pe ceilalți 7,6 km”, scrie pe pagina sa de socializare Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Imediat ce vremea se va îmbunătăți, lucrările se vor extinde pe toată lungimea, cu excepția unei porțiuni de 1 km în zona satului Cheriu.

„În acestă zonă am convenit să oprim lucrările până la motivarea sentinței judecătorești legate de proiect. Deoarece nu am primit motivarea acesteia, juriștii Consiliului Județean Bihor au solicitat săptămâna trecută instanței urgentarea motivării sentinței. După, vom lua deciziile care se impun, mai scrie Ilie Bolojan

Proiectul Inelului Metropolitan este rezultatul unui parteneriat între Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea. Din primăvara anului viitor, după finalizarea lucrărilor, inelul va prelua o parte din traficul de pe centura Oradea și va contribui la fluidizarea circulației rutiere în zona metropolitană. De-a lungul acestuia se va crea și un culoar de dezvoltare.

Distribuie informația
Alte știri