Au sosit vaccinurile in Bihor. Peste 4.000 de copii pot fi imunizati, in urmatoarele zile

La D.S.P. Bihor au sosit , miercuri seara, trei tipuri de vaccin: Hexavalent, Hepatitic B pediatric şi Tetravalent primite gratuit prin repartiţie de la Ministerul Sănătăţii. Joi, a inceput distribuirea către medicii vaccinatori a dozelor primite, proces care se va incheia în data de 25.04.2017.

Cantitatea de vaccin hexavalent primită a fost de 1250 doze; acest vaccin se administrează la vârstele de 2, 4 şi 11 luni de viaţă. Vaccinul Hepatitic B pediatric preluat, în cantitate de 144 doze, va fi transmis către maternităţi unde vor fi vaccinaţi copiii născuţi din mame care sunt pozitive la antigenul hepatitei B (AgHBs). Vaccinul tetravalent se administrează copiilor în vârstă de 6 ani, D.S.P. Bihor a fost aprovizionat cu 3500 doze.

Părinţii sau susţinătorii legali ai copiilor eligibili pentru vaccinare trebuie să se prezinte, împreună cu copilul, la cabinetul medicului de familie pentru a beneficia gratuit de administrarea vaccinului. DSP Bihor reafirma ca vaccinarea este cea mai simplă metodă de prevenire a unor afecţiuni infecţioase grave la sugari şi copii; administrarea dozelor de vaccin recomandate asigură o şansă de viaţă sănătoasă încă de la începutul vieţii.

Distribuie informația
Alte știri