Autoarea britanică Nicola Wilson–discuție cu publicul la Teatrul Regina Maria

Scriitoarea britanică Nicola Wilson a răspuns pozitiv invitației lansate de Teatrul Regina Maria, aceea de a viziona spectacolul F.A.D. (Noduri și plăci), al cărui text în semnează, și de a participa la o discuție deschisă cu publicul orădean. La discuție a fost prezent regizorul Horia Suru, împreună cu actorii din distribuție.

Întâlnirea a avut loc imediat după spectacolul din 11 aprilie și a fost un real succes. Spectatorii au participat activ la discuție, adresând întrebări atât autoarei, cât și actorilor. Atmosfera a fost una degajată, iar dialogul a avut o latură cordială și una informală.

Autoarea a vorbit despre teatru, despre felul în care aceasta i-a influențat ulterior cariera de dramaturg și motivațiile pentru care a scris textul „Noduri și Plăci”. Și-a manifestat sentimentele de admirație pe care le nutrește pentru actori datorită prestației acestora, apreciind faptul că au descoperit valențe care pentru ea reprezintă o noutate și a apreciat atât viziunea artistică a lui Horia Suru, regizorul spectacolului, cât și partea de coregrafie și muzică. În calitate de interpret, a fost invitată doamna Dana Sala, conf. univ. dr. la Facultatea de Litere din cadrul Universității din Oradea.

Distribuie informația
Alte știri