Autobuze electrice in Oradea. Pana la sfarsitul anului viitor, prin oras vor circula 20 de autobuze noi, majoritatea hibrid

foto exemplu

Primarul Ilie Bolojan a anunțat în cadrul conferinței de presă de miercuri, 18 septembrie, că se află în derulare o licitație realizată de către Oradea Transport Local, licitație care prevede achiziția a 6 autobuze Euro 6 și a unui autobuz hibrid printr-un proiect european, câștigat prin Programul Transfrontalier România-Ungaria, împreună cu operatorul din Debrecen.

„S-a depus o singură ofertă, a firmei Mercedes, prin urmare în cursul lunii octombrie vom avea un câștigător și un contract semnat, ceea ce va face ca până la vara anului viitor să avem o primă tranșă de 7 autobuze în operare în Oradea. Valoarea totală a acestui contract este de 1,8 milioane de euro cu TVA”, a menționat Ilie Bolojan.

Legat de o altă achiziție de 15 autobuze hibrid, achiziționate tot prin proiecte europene, primarul a declarat că caietul de sarcini aferent achiziției este într-o fază de elaborare avansată, licitația fiind realizată de către Primăria Oradea. Până la prima jumătate a lunii octombrie se va publica și această procedură de licitație, urmând ca până la finalul anului viitor și aceste 15 autobuze noi să circule în Oradea.

„În felul acesta, practic jumătate din autobuzele care sunt în circulație în fiecare zi în oraș vor fi la finalul anului viitor noi-nouțe și vor asigura condiții mult mai bune celor care circulă zi de zi cu aceste mijloace de transport în comun în Oradea”, a spus Ilie Bolojan.

Distribuie informația
Alte știri