Autorecenzarea în sistem online se prelungește până pe 27 mai. Vezi cum stă Bihorul

Comisia Centrală a Recensământului Populației și Locuințelor (CCRPL) a decis să prelungească termenul până la care se poate face autorecenzarea în sistem online până la 27 mai. Termenul-limită anunțat inițial era 15 mai. Noul dead-line pentru „recensământul online” a fost anunțat de Institutul Național de Statistică (INS), într-o conferință de presă.

Noul calendar de culegere a datelor de la populație prin interviuri față în față, prin intermediul recenzorilor, este  31 mai – 17 iulie.

„Populației, dacă i se oferă, un instrument modern, ușor de utilizat, răspunsul este unul favorabil și rezultatele sunt pe măsură. Avem peste 8,4 milioane chestionare colectate. La 1000 de persoane avem 440 chestionare finalizate”, a declarat vineri șeful INS, Tudorel Andrei.

Media de finalizare a chestionarelor a fost 110.000 la nivelul unei zile. În ultima săptămână, media a urcat la 450.000 de chestionare finalizate.

Până la data de 9 mai, 37% din populația țării se autorecenzase. Fuseseră completate peste 7 milioane de chestionare, potrivit comunicatului INS prezentat joi. Județele din frunte sunt Brașov, Harghita, Teleorman, Covasna, Botoșani și Bihor.

Distribuie informația
Alte știri