Autoritatile anunta lista marilor proiecte locale din urmatorii 5 ani. Vezi ce investitii se vor face in Oradea pana in 2020

Prezent la Oradea, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Marcel Boloș, fost director al DMPFI din cadrul Primăriei Oradea, a precizat că toate proiectele administrației locale trebuie corelate cu directivele Comisiei Europene. ”Investițiile în eficiența energetică reprezintă 50% din bugetul UE. Apoi se pune accent pe noul concept de mobilitate urbană, nu e suficient doar asfaltarea de străzi. Respectiv se pune accent și pe dezvoltarea turistică”, a mai adăugat Marcel Boloș.

Potrivit viceprimarului Mircea Mălan, noua listă cu proiecte cuprinde: o nouă centură a Oradiei, de la Calea Sîntandreiului, cu un pasaj și pod peste Criș, până în Parcul Industrial; reabilitarea termică a celor două spitale, înlocuirea corpurilor de iluminat clasice cu LED; transformarea străzii Vasile Alecsandri în pietonală; reabilitarea Pieței Ferdinand; transformarea Bazei Sportive ”Voința” în parcare cu două niveluri; extinderea liniei de tramvai spre Parcul Industrial, respectiv realizarea unui nou traseu de la Calea Aradului, spre Universitate, Peța, Depou OTL; modernizarea a 40-50 de străzi; reconfigurarea Centrului Civic; reabilitarea termică a clădirii Primăriei Oradea etc.

[embpicasa id=”6249582200650891521″]

Distribuie informația
Alte știri