Autoritatile promit ca “Ciuperca” isi va recapata farmecul pierdut prin alunecarile serioase de teren. VIDEO

Investitia de 1,9 milioane de euro a fost finalizata la sfarsitul anului trecut dar luna trecuta a luat-o serios “la vale”, la propriu. Viceprimarul Mircea Malan a declarat ca administratia oradena a contactat experti din Timisoara care au stabilit măsurile ce trebuiesc luate pentru consolidarea dealului în regim de urgență.

In acest moment se lucrează la realizarea drumului tehnologic de acces la zona cu probleme, iar de maine, cand va sosi foreza, se vor executa două rânduri de piloni forați, meniti a consolida versantul pentru eventualele alunecări de profunzime. De asemenea, la cladirea de pe Ciuperca unde exista o microfisura la unul dintre pilonii de sustinere, se va intervene prin realizarea de grinzi de consolidare.

In plus, se impune si realizarea unui sistem de drenare a apei din terenul de suprafață și evacuarea acesteia în afara perimetrului afectat, mai spune viceprimarul Mircea Malan. Costurile lucrărilor sunt suportate de firma care a realizat proiectul transfrontalier, Dealul Ciuperca, respectiv Abed Nego.

Distribuie informația
Alte știri