Autostrada din Bihor ar putea bate pasul pe loc si in 2019

Până la final de an autoritățile de la drumuri speră să mai deschidă 52 de kilometri de autostradă, iar în 2019 alți 96 de kilometri ar urma să fie inaugurați, după cum au explicat pentru HotNews.ro reprezentanții Companiei de Autostrăzi.

Pe de altă parte, observatorii independenți nu sunt la fel de optimiști și spun că pentru 2018 șanse reale de deschidere sunt doar pe circa 30 de kilometri, dintre care 12 kilometri sunt gata și acum, dar sunt nefolosibili.

În momentul de față în România sunt în lucru aproximativ 136 de km de autostradă iar anul viitor autoritatile estimeaza ca vor redescide santierul si in judetul Bihor.

„Pe Suplacu – Borș e puțin probabil să vedem lucrări efective începute anul următor. Nu avem deocamdată căștigătorii anunțați la licitație, apoi vor trebuie rezolvate contestațiile. Dacă se vor semna anul acesta contractele, teoretic am putea vedea utilaje în teren măcar pe un lot din cele trei. Totul depinde de finalizarea licitațiilor”, a explicat pentru HotNews.ro directorul executiv al Asociației Pro Infrastructura, Ionuț Ciurea. Sursa

Distribuie informația
Alte știri