Autostrada Suplacu de Barcău – Nușfalău e aproape gata, dar mai e de așteptat până când se va putea circula pe ea. VIDEO

Atingem borna de 1000 kilometri cu… un minunat muzeu! Cei 13,55 km din #AutostradaTransilvania dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău sunt aproape gata, așa cum puteți vedea din cadrele aeriene surprinse de „Marinul” în 14 iulie: https://youtu.be/pbPzRwhOHRs.

Potrivit Asociației Pro Infrastructura, turcii de la Nurol mai au doar câteva mici zone unde trebuie așternut stratul de uzură și făcute finisajele. Sunt cu parapetele de protecție instalate pe mare parte din șantier și s-au apucat și de marcajele rutiere.

E clar: chiar și cu o mobilizare lejeră în stil estival, autostrada ar fi pregătită de trafic în vreo 3 săptămâni. Dar nu vom putea circula la început de august deoarece, în ciuda insistențelor noastre publice reiterate timp de mai bine de un an de zile, oficialii Companiei Naționale Anti-Infrastructură din România s-au lălăit nepermis de mult cu formalitățile birocratice necesare descărcării provizorii de la sud de Suplacu de Barcău.

Așa că în loc să adăugăm acum 13,55 km la zestrea de 995 kilometri de autostradă și drum expres aflați în exploatare în țară, mai așteptăm măcar câteva luni până în toamnă. Până atunci, să le mulțumim iresponsabililor din CNAIR pentru acest deosebit muzeu!

Distribuie informația
Alte știri